f ✿ sArAnGhEyO ♥: 2011

Wednesday, 9 November 2011

nIcKhUn oPpa ♥

assalamuailaikum.....

nickhun 2pm...sape y x kenal zaman sekarang ni klaw dh taw aq nk bagitaw jugak...rugilah kot sape y x kenal 2 law x kenal pon x rugi jgk bkan dia kenal korang pon...heheheh just kidding...hehehehhh...bagi aq jelah nickhun ni sebenarnya xlah hensem pon....(ehhh kutuk nmpak) tpi.......dia cute sangat...huhuhuh...sape tengok muke dia cair beb for y minat korea je ek..untk sape y x minat 2 lantak koranglah ye....bile first sekali aq tengok muke dia mase cite ape enth at youtiub kwan aq pasang...bapak comel muke dia....>.< sukasesangat...hhuhuhuh(dah mule gila dh) ......muke dia nk kata cam budak x sangat...nak kata cam tua lagi lah x....klau nk taw tengok pic y aq tunjuk kan ni...tengok je taw ...jgan terpikat plak...hehehehe

                                              nickhun ^_^


                                          nickhun 2pm =]

                                               

Tuesday, 8 November 2011

i!balek kampung oOoOo!i=]

SeLaMaT HaRi rAyA kOrbAn

        ari raya tahun ni dpt gak aq balik kampung..... at sane besat giler dapat mandi sungai walaupon cuaca x mengizin kan...dapat gak jumpe ngan sedara mara yang dh lama x jumpe....ushhhhh.......tpi ape kan daya cume dpt raya kat sane sekejap jer =[......tapi x pe taun raya aidilfitri taun depan balik kampung....owwwhhhoooo bleh mandi sungai lagi...hehehehehe...k lah cukup sampai sini saje aiyra membebel...buybyeeeee...ehhh sebelum tu tengoklah gambar yang aq tinggaln kan ni ek...salam


dlm perjalanan nak blik kg (with my sis)

nilah pewaris pembuat ketupat daun pals ^_^

with my cousin and y siblings =]

snap gambar dulu sebelum balik rumah 'asal'






Monday, 8 August 2011

pUnCa kiTA sAlUlu LUpOo


dari segi agama 
  1. melakukan maksiat dan banyak melakukan dosa 
  2. selalu bersedih dan runsing
  3. makan daun ketumbar
  4. makan buah dan makanan yang masam 
  5. melihat kepada yang kena sula@lambang salib
  6. membaca tulisan yang terdapat di batu nisan kubur(kecuali untuk mencari kubur yang tertentu)
  7. berjalan diantara unta-unta yang dirantai
  8. membuang serangga "Tuma" yang masih hidup ke tanah
  9. berbekam di lubang tengkok
  10. melihat kemaluan sendiri atau kemaluan orang lain
  11. makan makanan dari sisa semut dan tikus
  12. makan kepala ikan
  13. makan makanan yang sudah basi
  14. onani(melancap) "melancap tu ape , aku pon tk tahu?" search kat goggle eh
  15. makan organ dalaman binatang seperti hati, limpa, jantung, paru, perut dan sebagainya
  16. membiasakan diri makan berlebihan
  17. meminum air antara suapan makanan
  18. melihat najis ketika membuang air besar
  19. suka makan makanan ringan
  20. menghisap rokok , mengambil dadah, dan minum arak
  21. banyak ketawa
  22. banyak makan bawang merah
  23. makan makanan yang haram
sumber    

dari segi science

  1. kadar gula darah tinggi
  2. kurang berehat / tidur
  3. berdengkur
  4. metaolisme menurun
  5. usia lebih dari 65 tahun
  6. megalami depresi
  7. menggunakan pil alergi atau pil tidur
  8. terlalu banyak ambil ubat
nk lagi pham pegi kat sini

cInTa di HuJuNg sEjAdAh

assalamualaikum sume....and selamat berpusa...lama gak aq x updet ini punya blog bab busz ckit...hehehehe....ari ni aq nk share cikit tentang novel y aq tengah baca sekarang ni....nama novel ni CINTA DI HUJUNG SEJADAH best gaklah novel ni...meh aq cite cikit tentang cita ni...cite ni mengisahkan seorng bdak perempuan y bernama CINTA...dia kehilangan ibunya sejak dilahirkan....tpi dia tidak pasti sama ada ibunya sudah meninggal dunia or tinggal an dia...cinta sekarang ni tinggal bersama dengan ayah dan ibu tirinya y bernama MAMA ALIA,bersama saudara tiriya CANTIK dan ANGGUN.....tpi sayang...ibu tiri  dan saudara tirinya tidak menyukai cinta...pada suatu hari datanglah seorng pemuda y baru berpindah ke taman itu...MAKKY MATAHARI MUHAMMAD namanya...makky sangat baik pada cinta,,,,sampaikan saudara tirinya cemburu melihat keakraban mereka.....sampai suatu hari cinta melarikan diri setelah mengetahui bahawa ibunya masih lagi hidup...dan bermulalah pencariannya untuk mencari ibu.....adakah dia akan berjumpa dengan ibunya??adakah dia akan berkahwin dengan makky???ingin mengetahui cerita selanjutnya belilah novel niwalaupun novel ini novel islamic...tpi isi kandungannya memang best....jangan x beli nanti rugi...hehehe....



Wednesday, 20 July 2011

BOSANG!LAKUHAR!N!

 ari ni aq bosan gile lah jugak tapi selamatlah jgak bab de cd untuk aq tengok mlam ni....tpi cd pinjam je...haxhaxhax...title cite tu 3,2,1 CINTA...best gile lah gak..kelakar pon de gak,sedih pon de(bagi aq jelah) sume complete ar...hahaha....delah sikit lakonan kak diana tu...agak samelah jgk kot karekter aq,,,almaklumlah aq ni mase form 3 budak kelas aq selalu panggil aq ni tomboy...bab aq jlan cam 'gengster MALIK' kot (name malik tu x de kena mengena suda) ....aq pakai beg silang lak tu, ngan suke pukul orng(x lah sampat berdah ye,,aq x lah sekejam tu) tpi dalam hati ade flower..hehehe....aq buat macam tu pon x nak bagi lelaki yg bekenaan ni kacau or dlam bahasa ganas 'gatal @ miang' kat aq...hehehe.masuk ke topik tadi balik k...ha' pasal cite 3,2,1 CINTA....dia de kata 'NISBAH PEREMPUAN & LELAKI 37:1 wei'....takut jugak bila besar nanty tkut jdi andartu mcam 'MAK WAN' umur dh 50 series x jgak-jgak kawin lagi...hehehe.. but never mine..jiwa aq sekarng nk cume nak BELAJAR je ceh!menyampah plak aku dengar...sampailah aq dapt keje tetap,that all...hehhehe.....aq rasa smpai sekarang ni perwatakan agak kasar cikit...hehehe...untk keselamatan diri jgk an...


oklah...sampai sini sajelah membebel aq...law korang x dak pham ini punya cerita boleh tanya sama aq...jgn risau aq x makan orang aq cume mkan nasi je...hehehe....assalamualaikum ;-)

Friday, 15 July 2011

SkaNdAr kEyNeS

skandar keynes....dia x hensem but so cute....suke sangat bile tengok dia belakon dalan cite NARNIA....memang best ar...setakat ni yang aq baru taw tentang dia..dia ni seorng budak yang genius kat sekolah dia...dia suka mata pelajaran math,ngan fizik,..dia selalu dapat skor yang paling tinggi dalam kelas...aq teringgin jugak nak jadi macam dia...wei wei jangan nak perasanlah wei.....hehehehe....dah berepe kali aq tengok cite narnia tu semata-mata nak tengok dia...hahahaha...bengongkan....hahahaha...

k r...ni je yang aq nak cite kat korang sume..bye..................


suke tengo0k muke cute dia...lelaki yang di luar sana jangan jelez ye.....hehehe

Tuesday, 12 July 2011

PuAsA Oh pUaSe~

ari ni aq penat gilerrrr....kena ganti puasa...tapi cume tinggal 1 ari je...yeahhhhh...tapi hakikatnya puasa y sebulan aq akan menjalma...jangan ingt puasa dh habis ye yasirah oiii....hehehehe....memang penat gile ar x tahulah aq nk gambarkan macam mane...mase tulah de training kebakaran,time tu jugaklah nak ambik buku kat kelas bab mase tu mase sains kena gi LAB.....macam nk pensan je at sekolah tadi,,,pastu mase math lah delah pasangan ni...at kelas aq...tetibe je aq dengar pekataan yang menggelikan aq....dahlah tu sayang....apelagi aq tergelaklah mase tu macam orang gile...time tu jugak ain pon same gelak..tapi kami belum tahu aperlaku kat kelas tadi..e punca kami gelak...hahahahaha.....memang nk pecah perut aq dengar,,,,,geli pon de....pastu cikgu math pon perasan kami gelak macam orang gile ...and dia pon tegur 'kamu berdua ni tak makan ubat ke'...malu gile tak terhingga...hahahaha...pelagi lepas cikgu cakap macam tu..lagi besarlah gelak kitaorng...aq rase budak-budak at dalam kelas tu mesti ingat kami ni gile..bab mase tu kelas senyap je sume tengah buat keje...cume kami dua orang je dengar yang pasangan tu cakap....abis je tamat tempoh gelak kami bab x tahan nk kencinglah...dh senak perutlah...macam-macam...abis je gelak aq pon tanyalah ain,and ain pon tanyalah bab ape aq gelak tadi....rupa-rupanya kami gelak pasal benda yany sama...hahahaha,,,,inilah dikatakan sahabat sejati.....^^



*p/s: yang aq tulis kat bawak tu x de kena mengena dengan PUASA ye...aq just nk bagitaw ape perkara yang berlaku kat kelas tadi......and satu lagi...janganlah orang yang bercouple ni cakap macam tu kat aq y x pernah bercinta and x nak bercinta ni...hehehe...itu jelah yang nak aq sampaikan...~HAVE FUNNN~

Monday, 11 July 2011

mInAt KaT aArOn AzIz

aq x taw macam mane aq leh mint at lakonan aaron aziz ni...maybe dia hemsem kot...hehehehe...eyra ko kena ingt dia 2 suami orng..hehehehe.....hehehehehe aq mule minat lakonan dia mase dia belakon dlm cite nora elena....itu moment paling best gile....memang best ar...tpi aq x taw ar yg best tu 'tang' mane...hehehehe...inilah idola aq...but cume artis je.... idola aq y sesungguhnya ialah NABI MUHAMMAD s.a.w...& SUMMAIYAH.....itu yg paling benar sekali...hehehhe^^


      sebelum aq blah dulu aq tinggal an pic ni tok korng tengok je...jng lebih2 ye...hhehehehehe


Saturday, 9 July 2011

sukan sekolah 2011

ari ni y bertarikh 9.7.11....ini kali pertama sk aq wat sukan at sini....hehehehe....aq ikut diorng naik bas ngan bdak PPIM,KAPA ngan Pandu Puteri....aq naik bus 7....penat gile time balik uh~sukan abis dlam kul 2...camtulah...sampai at sk dlam kul 3...nilah pic y dpat aq snap semasa at sane...law x canti jgan complant ye.....hehehehe

sory ye law x nmpak...hehehe


  eh~mane dtnglak ni...hehehehe


 nilak mase ambik hadiah...tpi aq x de ek...hehhe


*ain,atin,biella & nabilah sory ek x de pic korang at cini...time nk masuk an pic korng je trus hang...sory...(n_n) nty law de mase aq masuk an...hehehe
 

Tuesday, 5 July 2011

tHe sAd dAySsSs T_T

ari ni aq sedih sangtttt =(...mane x nya aq dh dtng untk kawat...tuk2 diorng kata 'kau keluar jap'(dri barisan),,,aq pon ikutlah ape y diorang suruh...tpi bkan aq sorng je de 2 orng bdk lagi...aq tunggu punya tunggu macam tunggul at situ...datnglah kwan aq sorng ni...dia pon kata ko x nk masuk kawat ke...aq x jwb bab aq rase cam nk menangis..pastu dtng lagi sorng ...jwb jawapan kwan aq tdi...mane de tempt agi...baru aq taw y rupa2nya aq cuma orng simpanan..dhlah aq x suka jdi orng simpanan ni...bagi aq orng simpanan ialah coolie je...bagi pendapat aq je ye,,,x de maksud lain...masuk ni dh 2 kali diorang wat aq cam ni...sedih gile aq mase tu..sampai aq menaggis tpi aq sorokkan air mata aq tu...tpi x taw pulak diorng nmpak aq nangis wallahualam...sampai an aq x boleh nk cakap bab aq sedih sangt mase tu...tahun dpn aq x taw ada hati ke x nk masuk lagi................=(  

Monday, 4 July 2011

.....sAyAnG dIa.....

......ღღღღ......................ღღღღ
..ღღღღღღღღღ............ღღღღღღღღ
ღღღღღღღღღღღღ....ღღღღღღღღღღ
ღღღღღღღღღღღღღ.ღღღღღღღღღღ
..ღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღ
....ღღღღღღღღღღღღღღღღღღღღ
........ღღღღღღღღღღღღღღღღღ
..............ღღღღღღღღღღღღღ
....................ღღღღღღღღღ
........................ღღღღღღ
...........................ღღღღ
............................ღღღ
.............................ღღ
..............................ღ
............................ღ
.........................ღ
......................ღ
..................ღ
.............ღ
.........ღ
......ღ
....ღ
......ღ.......................ღ....ღ
..........ღ..............ღ...............ღ
..............ღ......ღ.....................ღ
...................ღ........................ღ
................ღ.......ღ..............ღ
..............ღ.............ღ....ღ
.............ღ
...........ღ
..........ღ
.........ღ
.........ღ
..........ღ
..............ღ
...................ღ
..........................ღ
...............................ღ
.................................ღ
.................................ღ
..............................ღ
.........................ღ
..................ღ
.............ღ
.....ღ
...ღ
.ღ.............................ღ....ღ
ღ..........................ღ...........ღ
.ღ......................ღ................ღ
..ღ...................ღ..................ღ
...ღ....................................ღ
.....ღ................................ღ
........ღ.........................ღ
...........ღ...................ღ
..............ღ..............ღ
..................ღ.......ღ
.....................ღ..ღ
-ღ I ℓ٥ﻻ ﻉ√٥υ F٥гﻉ√ﻉr ღ‌

Wednesday, 29 June 2011

! @$k y0u

and ! ask you,
for how long must ! search for you?
w!ll !t be for etetn!ty?
before ! f!nd,
someone w!ll!ng to d!e for,
the etern!ty ! want !s noth!ng but you,
only you are w!ll!ng to share,l!sten and care for me,
though people sa!d !t was hard to f!nd you,
as you are rare and unseen,
but ! w!ll keep search!ng,
t!ll ! f!nd you....

! ask you,
w!ll you embrace me?
when ! am fall!ng....
! ask you,
w!ll you search for me?
when ! lost......
! ask you,
w!ll you l!ght my way?
when ! have lost the light...

and you ask me back,
w!ll ! do the same for you?
! was awkward,confused,
drowned by melancholy,
you can't trust me,
we are steeped in dece!t,
once aga!n,
!'m on th!s journey search!ng for another you........

bel!eve me,
! am more than just meets the eye,
and ! ask you,
w!ll the l!ght st!ll sh!ne as br!gt?
all throughout the night,
!f ! can't find you......

mEmOrIeS aBoUt yOu

Last night i dreamed about you,
Dreamed about our sweet memories together,
You are 'vital' in my heart,
I still 'treasure' you
Even if you are no longer with us....

syahir....the perfect name for you,
Loving you...changed my life,
Your feelings for me have helped to grow,
To define who i am,my thoughts and emotions,
I will love you 'eternally',
When i am with you...

I realise that life is more meaningful,
I used to think that life was an 'enigma',
A battle ground of revenge,
But you change my thoughts,
And made me realise that........,
Life is too short for rengeful feeling................    

Sunday, 26 June 2011

bdak y tengh boSAN....

hari y sangt membosankan.....bosan giler..x taw nk wat pe y aq taw tengok tv,mengadap laptop ngan makan...hahahaha x reti nk wat excersice  langsung..nati jadi GEMUK baru taw,,,,hahahaha....

aq taw perlagi yang aq nk tulis at blog ni...tpi jelez plak aq tengok blog orng lain lawa je...blog aq....ish ish  ish cam bdak lecik...
.. 
nijelah y aq nk tulis bab x taw nk tulis pe lagi... byeeeeeee (n_n)

Sunday, 5 June 2011

nOrA eLeNa


 
satu family demam ngan cite ni...hehehehe....tibe je time cite ni...sume duduk at depan tv...hehehehe...^.^



sweet sangt mase ni...hehehehe...tpi kelakar gak hehehhe de ke pelangi kembar,,,,tpi tetap best....mase ni nora dh mule2 baik ngan seth...best an dpat suami macam seth ni...penyabar,caring,baik hati,,,,tpi lurus sikit...hehehehe and banyak kejutan...^__^

 nilah hero cite ni....SETH TAN...aq mule2 je dengar nama ni tergelak gile aq....hahahaha cam dh x de mane lain pulak....hehehehe....


  ni plak heroin iaitu NORA ELENA...cute an...suke sangt tengok dia belakon...hehehehe...dia ni sebenar nya nk kawin degan eid,,,tpi jodoh diorng x kesampaian so kawain lah ngan seth....nora ni manja,baik hati,lemah lembut....tpi garang sikit...hehehehe

klip video nOrA eLeNa~

cite ni best gile!!!~aq tengok cite ni dri episod 1 lagi....memang pemint setia cite nilah....hehehehe  suke sangt pelakon y belakon dlam cite ni...paling suke episod ni...best nya law suami kita buat at kita cam ni...eeeee best nya,,,,,,

 

 ni lagi satu video y pling best....seseorang y penuh dengan 'KEJUTAN'....eeee best nya tuan empunya badan law dapat suami macam ni...hehehehe


x sabar nya nk tengok episod y akan datng ^__^

 


Thursday, 2 June 2011

aBg kOrEa Y ke-3 (abg olok2 )

hai~ ingat lagi x tengan cite abng ~olok2 ...hehehehhe mesti ingt an???

          CoReTaN sI GaDiS nk cite pasal abng olok2 y ke....ke...ke berape ek??ha! y ke-3...ish aq ni cepat sangt luper...hehehehe...ha niah abng aq y ke-3------------->>
    
                                                                              
y ni aq x banyak sangt nk cite bab aq pon kenal dia at cite boy OVER flower....that all...hehehehe

~eArOpLaNe~


assalamUALAIKUM,,,,,,

          ha!!~ ni lagi satu cOrEtAn sI GaDiS y aq nk cerita kan...hehehehehe....aq dari dulu suke sangt tengok EAROPLANE....sampai sekarang aq de lagi hasrat nk jadi pilotlah konon nye...hehehehe(berangan je lebih)...tpi pernah gaklah tercapai hasrat aq nk naik EAROPLANE ni...aq naik ni mase aq darjah 5...nk pergi ke langKAWI...best gile naik EAROPLANE ni....mule2 2takutlah jugak...lame2 best plak...hehehehe....itulah pengalaman y aq x pernah lupekan....^__^....aq boleh je nk jadi pilot bab aq class ICT....tpi...kos pebelanjanan belajar cukup mahal...aq tkut x mampu je...almaklumlah aq ni bkan lah kaya sangt....tpi law x de rezeki nk wat cam ne...kenelah carik job lain...tpi wat mase sekarang x de satu pon job y aq minat selain nk jadi PILOT....

          Ni lagi  cOrEtAn sI GaDiS y aq nk cerita an at korang sume...time je nk dekat minggu nk exam..mesti ayah aq bwak gi tengok EAROPLANE pada waktu petang at LCCT ngan KLIA sepang...nilah salah satu pambakar semangt aq lagi untuk jadi seorng pilot....hehehehehe...lagi best..mase tengok cite jepon...tajuk die aq x ingt...tapi tentang pilotlah...best gile cite 2...sampai an aq ulang blik tok tengok cite 2...hehehehe...semangt punya pasal...aq tengok cara dia LANDING EAROPLANE 2 camne.....kene bertindak dengan cepat law de masalah at atas kapal terbang semasa di atas awan....and more story about that....nilah perkara y paling aq suke ialah EAROPLANE...........^__^

Wednesday, 1 June 2011

CoNtEnG aq...


drawing aq y terbaru...hehehe..pic x de muke...bab aq blum pakar aq bab2 nk lukis muke ni...hehehehe,,,ade makne di sebalik drawing y aq lukis ni....he3

1:pic aq ngan ******...but        cume dlam 
   imagination sahaja =(


2:waktu aq lukis pic nilah waktu exam...
   mase 2 waktu exam E.A...nk tunngu cikgu masuk..pumyalah lambt...so lambtlah kami mule exam...kira2 dlam half hour lah kmi  bru mule start exam...hehehehe


~iNsPiRaSi sI GaDiS~


^__^



     suke sangt gaya tudung y dia pkai =)..walaupon nmpak semak sikit...tetap cantik....hehehehe...law aq pakai mesti hampeh...hohohoho..suke suke suke sangt...hehehehehe dhlah dia cute,,pkai tudung cam 2 lagi cute....like like like....

x DE keJA O_o


 ermmm..dah lame jugak aq x 'berceloter' at blog ni...3 minggu aq exam...susah gaklah bab aq ni law bace buku bkan nyer leh masuk dalam kepale pon...hehehehe
3 minggu..lame 2 bagi aq...macam2 perkara y berlaku dlam waktu 3 minggu 2...hehehee x_x...tibe lah time cuti sekolah bermula...barulah aq boleh bkak blog,twitter, and fb....bosan gaklah duduk at umah..tpi nk wat camne..tengah pokai hehehehe......




Saturday, 7 May 2011

hApY BeZdAy mAmA & aNgAh


semalam sambut bezday mam ngan angah....nilah rupe kek y dibeli at secret resipi...


photo ni at dlm kereta...dlam perjalan nk gi tesco semenyih........sososos


at tesco nk bli brang utk bezday plak.....huhuhuhuhuhu npelaklah ngan mata aq..he3



ngah tunngu along byar kek....sooo boring..klik dlu ar...hehehehe



orng kaya ngah byar kek.....huhuhuhuh


at dlm kereta...time nk bertolak ke kdai satey plak....mulut x sabar nk mkan,,,heheheheh



ngah tunggu abah gi bli air soya jap....o__O


tunggu abah lame sangt.....bergambr jap.....

kek y sedap....soooo yummmmy.....(baru kotak blum dlam agi)



happy bezday mama & angah.....

suap jangan x suap....hehehehe



turn angah plak menyuap bonda yang tercinta.....



yummmmmmmmmmmmmmy.....^___^


dan yang terakhir sekali ialah...kek di buat oleh.....



Friday, 6 May 2011

aBoUt mY ClAsS 2011~

 ~4 ICT 2011~

nilah nama kelas aku tahun ni....4ict...kelas ni baru lagi untuk budak form 4...sebelum ni diorang semua panggil kelas aku 4A1..aku tak suke kalau panggil kelas aku macam tu...sebab panggil kelas 4 ayam 1 plak...(teacher math y panggil)..sebelum ni kelas ict ni ada campor dengan kelas 4 SAINS 3(x slah aqlah)...lepas tu tahun ni kelas ict dipecahkan menjadi sebuah kelas yang bernama 4 ICT...sape yang masok 4ict memang bertuah sebab dapat cikgu-cikgu y baik-baik...lepas tu matapelajaran yang senang-senang...semua bestlah kat 4ict ni....aku bertuah sangat dapat kawan-kawan yang baik-baik(ye ke??he3)kat kelas 4ict...aku suke sangat kalau sume orang panggil nama kelas aku 4ICT daripada 4A1 yang dah ketingalan zaman tu....hehehehe...tapi aku tak cakap yang kelas 4a_ yang lain tak best...aku tak kata ye...
   nak tahu x kenapa aku tulis ayat 'SKEMA' macam ni???....sebab aku nak practice buat karangan untuk peperiksaan....hehehehe...bukan selalu aku tulis macam ni an....(ayat biasa balik)-k lah ni jelah y aq nk cite tentng 4ICT...semoga berjmpa lagi pas exam....

bye...bye...bye...T__T

kem KERIS 2O11~


  ... assalammualaikum sume ^__^

pic ni mase aq sertai sebuah KEM y bername KERIS....nilah kem first y aq gi...before this aq x pernh gi kem...heheheh...tkulah jgak bab first time tido at sane...kem  ni wat at SUKIDA RESORT...law x taw tengok 'map'....hehehehe....best sangt bab aq at sane same2 kengkawan aq selama 3 ari 2 mlm...lame an...tpi best!!!....aq at sane ditempat at ngan kengkawan aq at sebuah dorm...tempt kmi 'special ckit bab at tingkat atas ...law sape y pernh gi sg.tekala pernh nmpak dorm aq y at tepi jln 2....moment y pling best ialah pda waktu mlm...cebab pe best...ha! ni aq nk cite ckit....bab at dorm 2 sume kengkawa y satu kepala ngan aq ngan law kmi cite orng y dorm bwak x dengar...hehehehe ...sooo time mlm kmi cite ar psal 'pakwe',tengtang akak setiusaha 'kerek' dlam keadan blik dorm y gelap gelimat...y bercahayakan henfon &lampu suloh...bab suis lampu blik at blik dorm bwah soo...diong dh tutup bab kena tido...sampai kol 1:30 a.m kmi tido...lame an...pas 2 kne plak bgun kol 4:oo a.m....sekejap sangt mase kmi tido...2lah saper sruh x tido..hahahaha...
   
Esok nya plak...de aktiviti explorer....best lah gak bab de abng & kakak fesi dri UKM..diorng wat macam2 at kitaorng...y part pling kelakar ialah kami kena 'nyanyi lagu negaraku PAS 2TUKAR AN KEPADA negara cek'...tpi x leh gelak bab lagu kebangsaan...kmi pon per agi tergelaklah bab x than...cbelah korang nyanyi cam ne kami nyanyi..aq sure nyer korng akan glak....sampai an aq terbawak gelak aq mase nyanyi lagu negara ku at sekolah(tergelak sorng2)pas 2 kena denda 'CIUM POKOK' 1 group kena cium pokok .....law cium 2 x perlah kot...tpi kena cakap at pokok 2 =SAYA SAYANG POKOK=...mule patut nyer ketua group y kene wat tpi kitaorng gi gelak aq dia sooo kmi pon kena lah wat sekali tpi aq ngan de bdak mne enth x cium pokok 2 bab kami at belakang diorng y cium pokok 2 bab pokok 2 kecik.....hahahaa...pas kmi gi part y kedua terakhir...at sane kami kena wat lagu tentang sebatng kayu...enth camane enth kami wat...pas 2 kena denda bab lagu 2 x sedap...kami kena denda="SIFIR KURA-KURA'....gile lawak bab sume kepala kene grak at blah kiri sampai sifir 10...sampai an aq tengok sape y kene denda cam 2sampai terbwk mase dngar ceramah(sume kepale senget...he3).....

.....pa2 2 hari terakhir kem 2...sblum kmi blik umah sendri...kmi kene redah utan dlu...mle2 2 memang ar best dpt masok utan...pas sampai je tengah2 utan kene 'SERANG' ngan lintah...aq ni dhlah ANTI ngan linth,,,,eeeee geli gileee....aq tengok2 ramai y kena...hahahaha...salamt ar aq x kena...huhuhuhuhu...sampai je at tmpat y kmi nk gi 2..sume CEK DIRI..bab tkut ulat 2 termelekat at mane2...hahaha...diorng ingt tempat 2 dh x de ulat 2...tpi hakiat nya..lagi banyak...aq mule ar x reti dok diam...bab geli...hahahaha...lame gaklah kmi at sane...bab nk tunggu minuman sampai...kelakar gak aq tengok diorng y kene gigit..hahhaha...x baiklah aq ni..ish3....mase kmi makan 2 kmi de nmpak basikal..bayak gile..aq x taw lah lumbe per...nk kta THE TOUR DE LANGKAWI an dh abis...enthlah....abis je makan van pon dtng tok jemput kami pulang ke kem...time sampai je at sane..first y kmi cari ialah air(ish2 x ckup2)...past 2 tandas...tok lepas an hajt y terpendam ngan wat sport cek tok kli ke 2 pas 2de perasmian penyeraha hadiah & sijil pas 2 makan pastu blik!!...nilah kenangan y pling best dlm idup aq...hehehehe...G__D

Thursday, 5 May 2011

mok ku y comel o__O

ni ialah comel...cat y pling setia sekali....hehehehe...name dia comel...kendkadang aq pangil dia 'MOK' bab dia gemuk...bab banyak makan...hehehe...sepatutnyer cat y de at umah wat mase sekrng ni ialah mok ngan black je...tpi black dh x de...so tinggal mok jelah at umah...mok per aq bertmbh gemuklah bab dia sorng je dapt kongker makanan....hehehehehe...dia ni memang kuat makan,,,,walaupon dia pas mkan dia ttap ikut sesiape saje y gi at dapor...tok mintak makanan,,padehal dia je bru je mkan....hahahahahaa,,,,mok ni muke dia serious angt cam at dlm pic ni....hahahaha,,,,ari 2 pernh dia jtuh sakit...dia luka at kaki...lame gaklah nk sembuh...x tawlah per puncenyer...bergadoh kot...maklumlah mok an genster taman dalMA....hahahaha.....nmpak je cam garang...tapi hakikatnyer dialah pling penakut sekali....hahahahhaha...ari 2 pernh saudra tdir at umah...dia per agi jap naik turun-naik trun tanga ar...x tentu arah dibuat nyer....hahahahaha....tpi cian dia mase kami sefamily kua...dia tnggal ar sorng2 at umah...jdi bodygourd.....hahahahahahaha....mok2 o___O

lAw orng Y TnGaH X De kEjE...~__~


 Hhhahahahaha....nilah rupenya orng y x de keje...hahahaha...mase ni kmi at ladng UPM(tmpat y orng selalu berlakon)....nilah model arab y tersesat...hahahaha

mase ni plak.....kmi tngah tunggu nk tengok orng sembelih lembu...lame sangt so kmi pon de mase pe lgi posing sakan~huhuhuh

pic ni plak angah y ambk...pnuh bergaja & dramatik...hahahahah....tpi de bdak mne enth sesat....hahahahah...lawa gak permandangan at sane...huhuhuhuh...
& nilah pegambaran terakhir kmi...hehehecam ngah wat photo shut plak...huhuhuh...cian juru photo x nmpak muke....law sume nk taw nilah tenaga & krew...dlam photoshut ni...hehehehe...camlah wat photoshut....heheheheh

hu~y ke-2....





do you all remember about my all brother(olok2)??....ha aq nak cite cikit tentng abg aq y ke-2 ni...haxhaxhax....aq mle2 tengok dia dlm cite y pling aq suke slepas cite my girl...is boys over flower(BOF)...cite 2 best sangt..rugi law x tengok...haxhahxhax.....pas 2 aq tngok dia lagi at cite personal teste...cite ni pon best gak...tpi BOF lgi best...hehehehehe,,,nk cite ckitlah tentang abng aq ni...cikit jer~....ermmmmm....dia ni ermmmmm...cam ne nk cite ek...ish ish ish...enth aq pon x taw tengtang dia pon...saje je nk wat dramatik ....hehehehehehe...x bnyak sangtlah aq taw tentng dia ni...x per2...disbb an dia abg olok2 aq ...aq akan cri taw....hahahahaha...ni jelah serba sedkt tentang abg olok2 aq...sekian..(cam berceramah plak~)

>y lain2 akan dtng lagi Q__Q<

exam pertengahan thun X___X

~hua hua hua....next week dh nk mula exam.....pening kepale di buat nye...lgi2 math,sains,sejarah ngan ict...uh cam nk pecak otk dibuat nyer....hahahahahahaha....{matlamat nk kalah an ain ujian setara 2 ni...hahahaha}....kena rancang study dh ni....minggu dpan dh x leh bkak blog ngan faceboo agi..bab aq angah x bgi....dia sruh aq consecrate at exam...soooo aq knalah dngah ckap akak aq supaya aq x menyesal kemudian hari=(....3 minggu aq exam...uh bosan btol....nasib baiklah ICT exam last...leh lah wat persediaan wat  kali last...hehehehe...aq nk kena lulus sejarah ...law x ermmmm lari 'itik'lah nmpaknyer...hehehehe...nasibailah ujian setara 1 x kne denda bab bru nk test2 exam....last thing aq doa an tok sume y ambk exam sme ngan aq...and gOod lUcK....remember about your parents...6__9

~never say never=by JuStIn bIeBeR

See I never thought that I could walk through fire.
I never thought that I could take the burn.
I never had the strength to take it higher,
Until I reached the point of no return.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
It's my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up up up,
And never say never.

I never thought I could feel this power.
I never thought that I could feel this free.
I'm strong enough to climb the highest tower.
And I'm fast enough to run across the sea.

And there's just no turning back,
When your hearts under attack,
Gonna give everything I have,
Cause this is my destiny.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

Here we go!
Guess who?
JSmith and Jb!
I gotcha lil bro.

I can handle him.
Hold up, aight?
I can handle him.

Now he's bigger than me,
Taller than me.
And he's older than me,
And stronger than me.
And his arms a little bit longer than me.
But he ain't on a JB song with me!

I be trying a chill
They be trying to side with the thrill.
No pun intended, was raised by the power of Will.

Like Luke with the force, when push comes to shove.
Like Cobe with the 4th, ice water with blood.

I gotta be the best, and yes
We're the flyest.
Like David and Goliath,
I conquered the giant.
So now I got the world in my hand,
I was born from two stars
So the moon's where I land.

I will never say never! (I will fight)     
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

I will never say never! (I will fight)
I will fight till forever! (make it right)
Whenever you knock me down,
I will not stay on the ground.
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up,
Pick it up, up, up,
And never say never.

~black....T___T

NI BlAcK...mak y bgi nme 'black 2 at dia ...sbb dia itam...hehehehe...black ni mse kecik2 dlu dia comel sangt...tpi dia dh ilang...enth kemana...ade orng kta:ade orng ambk dia...aq pon x tawla...y pentin..aq rindu sangt at black...dia manje sangt2....aq harap one days dia akan blik jugk...~amin~


         {jika terjumpa sila lah beritau}

hArI RaYa kOrBaN~

pic ni aq ngan adik beradik aq pas solat at masjid PUTRAJAYA.....mse ni HaRi rAyA KoRbAn....sblum gi at sni kmi berada at UPM...tok tengok sembelih lembu...pas tengok 2 kmi mlas nk tnggu parent aq agih2 an lembu 2...so kmi pon pegilah putrajaya to jlan2...time 2 plak akak aq y de lesen kereta 2 de...2 y kmi ajak dia gi at sini....sblum ni kmi cdang nk gi THE MINES...tpi x jdi plak..bab jlan nk gi sne 'jem'...
>pic dngan selendng x btol x,x<

Wednesday, 4 May 2011

fReZ 4 eVeR % T___T

                                                         mIeR@ & mE ^___^


                                                         @In & me X__X


                                                          diLL@ & me +__+
 

@TiN & me O__O


 
N@BiElA & me U__U